Som ni kanske minns skrev vi senast ett inlägg om hemmagym. Ett hemmagym är perfekt för den som på ett snabbt och enkelt sätt vill kunna träna hemma. Men i detta inlägg tänkte vi istället ta upp träningsredskapet skivstångsställning, vilket är ett av de mest användbara du kan köpa!

Vad behövs förutom en skivstångsställning?

Förutom ställningen behöver du såklart en skivstång och vikter, men förutom det har du i stort sett allt för att träna hela kroppen så mycket det bara går! Utökar du med även en träningsbänk har du ett komplett gym i stort sätt. Självklart kan du köpa till ytterligare maskiner, hantlar och vikter, men grunden i ett komplett gym är just skivstång, ställning och vikter.

Andra versioner

skivstångsställning maxi
Förutom den klassiska skivstångsställningen med två ben finns det även ett så kallat power rack. Det är uppbyggt som en ”bur” med fyra ben runt användaren och har även säkerhetsstänger. Dessa stänger är extra användbara i bänkpress och knäböj. Just i bänkpress kan de rädda ditt liv. Sen finns det även en mindre variant av power rack som kallas för half rack. Där är de två bakre benen lägre.

Saker att tänka på vid ett köp:

  1. Hur mycket vikt tål skivstångsställningen?
  2. Vad kostar den?
  3. Vilket märke/vilken kvalité och hållbarhet är det?
  4. Finns det ”extrautrustning” tex. möjlighet att träna dips?

Ska du köpa en skivstångsställning kan vi rekommendera modellen MAXI från Master Fitness.

Hoppas ni blev lite klokare och hittar en bra ställning att köpa!